Szigetközi Falusi Turizmusért Egyesület honlapja
9233 Lipót, Kossuth út 27. | Tel.: +36 (96) 721-316
Szálláshely ajánló
Hort Duna Fogadó9233 Lipót, Fő u. 65.
Sari Vendégház9233 Lipót, Rákóczi u. 18.
Olga vendégszobák9233 Lipót, Béke fasor 6.
Tamás vendégház9232 Darnózseli, Jókai u. 22.
Szigetköz Camping és Vendégház9181 Novákpuszta, Iskola út 1.
Aranykárász kemping9244 Rajka, Mosoni Dunapart
Horgony Tanya9232 Darnózseli, Mikota u. 5.
Kont Panzió és Apartmanházak9178 Hédervár Kossuth út 19
Vadvíz Kemping9225 Dunakiliti, Duzzasztómű Csónakház
Fazekas Vendégház9233 Lipót, Kossuth út 27
Barokk Vendégház9178 Hédervár, Rózsa F. u. 61.
Kiss Apartmanok9233 Lipót, Rákóczi út 21.
Tündérrózsa Sátorozóhely9177 Ásványráró, Hédervári út 1.
Háromcsillag Kemping és Apartman9226 Dunasziget, Cikola u. 81.
Family Panzió és Apartmanházak9233 Lipót, Békefa sor 5.
Ökopark Vendégház9226 Dunasziget, Fő u. 41.
Zöld Apartman9233 Lipót, Kossuth Lajos utca 25.
Diamant Hotel Szigetköz Wellness ...9225 Dunakiliti, Csölösztői u. 1.
Dunaszigeti Erdei Iskola és ...9226 Dunasziget, Sérfenyő u.26/B.
Nádasház9177 Ásványráró, Kikötői u. 55.
Heléna Hotel***9221 Levél, József A. u. 25-72.
Karolina Apartmanház9226 Dunasziget, Cikola út 39.
Bekő Vendégház9178 Hédervár, Arany János út 8.
Tündérsziget Sátorozóhely, Ö ...9226 Dunasziget, Galambos u. 41.
Pampa Klub Vendégház9184 Kunsziget Széchenyi út 16.
Cseresznyés Ház9233 Lipót, Rákóczi u. 2.
Cvika Camping***9181 Kimle, Ságvári út 41.
Horgastó Vendégház9235 Püski, Felszabadulás u. 14.
Vendéglátás - Szabadidő
Spirit Kalandpark9233 Lipót, Cserehely utca
Kont Étterem - Kávéház - Club9178 Hédervár, Fő út 29-33
Szelle Lovasudvar9226 Dunasziget, Sérfenyő u. 99.
Sári Csárda9225 Dunakiliti, Csölösztői u. 3.
Party Csárda és Szabadidőcentrum9228 Halászi Dunasétány
Platán Étterem, Horgásztó és ...9235 Dunaremete, Kossuth L. u.1/a
VAQUERO Ranch9233 Lipót, Lovarda
Szigetköz Lelke Pálinkaház9225 Dunakiliti-Tejfalusziget,Radnóti u. 5/a
Hírek – Információk
Nemzetközi Sajtókonferencia Pozsonyban

December 11.-én Pozsonyban a Magyar Nagykövetségen mutattuk be a szlovák sajtó képviselőinek a Szigetköz-Mosoni síkság című Európai Uni ...

Projektzáró rendezvény

„A Szigetköz, Mosoni – sík HACS területét bemutató információs anyagok, honlapok megjelenésének támogatása” célterületre benyú ...

A Szigetköz művészete

Aba-Szőcs László festőművész

Tanulmányait  Marosvásárhelyen, majd Kolozsváron, grafika festészet szakán végezte.

Tanárai: Barabás István, Bordi András és Nagy Pál festőművészek.

1989-től tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének.

A festészettel napi kapcsolatban van, több mint 40-éve alkot, változatos méretekben, anyagban és témákban. Alkotásait realisztikus és elvont, nonfiguratív részletek jellemzik. Részt vett számos országban, egyéni és csoportos kiállításokon.

1989-ban a Danubius Thermal Hotel felkérésére, 120 db. festmény készült el. A parádsasvári Kastélyhotelt, 160 db. olajfestméy díszíti, 1998-tól.

Galéria

Borbély Károly festőművész

1958. október 30-án született Héderváron. 1987 októberétől a Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karának oktatója, 1997-től a Vizuális Nevelési Tanszék vezetője. Közben 1992-95 között a Győri Tánc- és Képzőművészeti Szakközépiskolában művészettörténetet tanított.

2006-ban művészetterapeuta oklevelet szerez a Pécsi Egyetemen. 2005 és 2007 között Bild Werk Frauenau nemzetközi művészeti szabadiskola - fametszés

1980 óta szerepel kiállításokon, kezdetben főleg grafikával, ezen belül is sokszorosító grafikával. A 90-es évektől a festészet jelentős hangsúllyal van jelen alkotómunkájában és bibliai tárgyú figurális kompozíciók is foglalkoztatják, amelyek több egyházi megbízással kapcsolatosak. 2002-től litográfiával és mélynyomással, aranyfüsttel kombinált színes anyagnyomatokat készít.

Tagja a Magyar Képzőművészek Országos Egyesületének, valamint alapító tagja a Győri Grafikai Műhelynek, az ART-FLEXUM Nemzetközi Művészeti Egyesületnek és a Magyar Pszichiátriai Társaságnak.

Galéria

Hirkó Bálint festőművész

Édesanyjától, Kun Mária festőművésztől, valamint Hefter László és Farsang Sándor irányítása alatt a Győri Képzőművész Körben tanult.

Tagja a kisalföldi Paletta és a Korszakváltó csoport művésztársaságnak. Rendszeres résztvevője helyi és nemzetközi falfestészeti fesztiváloknak.

A tájképfestészet hagyományait követve láttatja a természetet. Művein a romantikus és impresszionista jegyek keverednek a kidolgozott realisztikus hatásokkal. Témáit a szigetközi tájak, folyópartok, halásztanyák világából meríti.

Képeit csoportos kiállításokon mutatják be.Galéria

Horváth György keramikus

1945-ben született Mosonszentmiklóson. 1969 óta szerepel kiállításokon. Eleinte rajzokkal, grafikákkal, később szobrokkal, domborművekkel foglalkozott, melyek anyaga fa, fém, kő és agyag. 1975 óta él Pannonhalmán, ahol jelenleg is működő kerámia műhelye van.

Munkáihoz többféle anyagot, illetve égetési technikát alkalmaz, de első helyen a samott áll, mint nyersanyag. Műhelyében évtizedek óta tart szakmai bemutatókat gyermekek és felnőttek részére. Köztereken is megtalálhatók alkotásai, pl. Mosonmagyaróvár, Pázmándfalu, Écs, Pannonhalma.

2008 óta a Magyar Kultúra Lovagja.

Galéria

Kelemen Ferenc festőművész

1971. március 20-án születtem, Mosonmagyaróváron. Autodidakta vagyok. 1990-93 között a zebegényi Szönyi István szabadiskola plein air osztályában, Aknay János szentendrei festőművésztől tanultam.

Munkáimnak témája a pénz és a hatalom által megmérgezett ember, a belső és külső küzdelem, az egymásra figyelés és az egymás iránti közömbösség megjelenítése. 2000 óta festek városképeket, tájképeket néha csendéleteket, dolgozom konkrét megrendelésre is. A felsorolt témákon kívül készítek klasszikus mesterek képeiről másolatot léptékváltoztatással.

Képeimet olajtechnikával festem, régebben még a festékeket is saját magam készítettem, de a most készülő munkákat boltban vásárolt tubusos festékekkel festem.

1996. novembere óta tagja vagyok a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének.

Mosonmagyaróváron élek feleségemmel és három kiskorú gyermekemmel.

Galéria

Korognai János festőművész

Korognai János 1950-ben született Mosonszentpéteren. Gyermekkorát a Szigetköz, a Lassúsodrású-Mosoni-Dunát övező ligetek, erdők, eperfákkal, diófákkal szegélyezett dűlőutak, aprófalvak világa határozta meg. Első mestere Tallós Prohászka István festőművész volt. Művészeti tanulmányit Pécsett végezte. A Zebegényi és Mártéy Művészeti szabadiskolák kurzusait többször elvégezte, többekközött Hincz Gyula festőművész, Végvári Lajos művészettörténész irányítása mellett.

Alkotásai fő témaköre a hazai táj. Az alkotás számára örömforrás, képei hangulata mindezt igazolja.

Képei megtalálhatók külföldi magángyűjteményekben (Svédország, Svájc, Németország, USA, Ausztria). Hazánkban több egyéni és csoportos kiállítás résztvevője volt.

Galéria

Reisz Tamás festőművész

Reisz Tamás 1950.-ben született Mernyén (Somogygeszti). Simontornyán él és alkot.

Művészeti tanulmányait Budapesten végezte, ahol művésztanárai Benedek György Kossuth-díjas festőművész és Kirschmályer Károly szobrászművész voltak.

Reisz Tamás technikájára jellemző a sokszínűség, kipróbálta a metszetek minden fajtáját. Az utóbbi években pasztellképeivel, akvarelljeivel varázsolta el az érdeklődő közönséget, de az olajfestészethez sem maradt hűtlen. Kedvenc témája a táj. Szívesen festi a vizek, vízpartok, mocsarak világát.

Szereti a színek tükröződését a víz felületén. A pillanatnyi hangulatok, benyomások, a fények következetes megfogalmazása jellemző festményeire.

Magyarázatra nem szoruló önmagában is sokatmondó, nyugalmat, harmóniát árasztó tájképeit nézve magunk is a természet részévé válhatunk.

Átérezhetjük az egyes évszakok hangulatát, csodálhatjuk a felhők, az erdők, a mezők szépségét. Bár csendéletet és portrét is találhatunk munkái között, igazából a tájképek alkotása jellemzi piktúráját.

A művészetet kedvelő közönség az elmúlt 35 év alatt közel 100 kiállításon ismerhette meg műveit. Munkái messze eljutottak a világba, itthon megtalálhatók műgyűjtőknél, közintézményekben, galériákban, falinaptárak, grafikák és könyvillusztrációk formájában.

Alapító tagja a Képző és Iparművészek Országos Szövetségének.

Galéria

Szakács Éva festőművész

"Lírai természetű művész Szakács Éva, aki nem keresi a szépet. Mert az rátalál. Velencében, Zircen, Santorinin, a műteremben. Egy csokor illatos piros tulipánban, a barokk Győr nyárestén lávavörösen izzó belvárosában, neonzöldben csillámló alcsúti tóparton.

Művészete, mint a legjobb tokaji: színek, zamatok, hangulatok, illatok mámító elegye. Nem kreál művészi világot, titkos rébuszokat: az ő képei szótlanok és nem tűrik a címkézést. Csendben, nem tolakodóan hirdetik a természet fenségét.

Tájképei az istentől való világ, városképei az emberi teremtés magasztos zsoltárai. Csendéletei a parányi csodák ébresztette hangulatok halk romantikus dallamai. Öblös sárgák, ragyogóan tiszta kékek, vibráló csúcsfények és a milliónyi zöld.

Szakács Éva kifinomult érzékiségű művész, képei életigenlésének izgalmas és hiteles tanúsítványai. S ami hiteles, az befogadásra méltó. Olyan szépségeket örökít meg, amelyek mellett nap mint nap úgy sétálunk el, mintha nem is léteznének.

Ő csendben, a háttérben emeli csodaszintre a hétköznap délelőttök csillámló napfényét, az alkonyok vöröslő félhomályát.

Vásznára a boldogság zöngéit kottázza, melyekből aztán halk harmóniák lesznek. Csendes, alázatos fohászok, melyek mámorítóak, mint a legnemesebb aszu."

Németh D. László

Galéria

Varga György festő- és iparművész

1947-ben született Mosonmagyaróváron. 1968 óta foglalkozik képzőművészettel. Művészeti tanulmányait Holler László és Karczagi Endre irányításával szabadiskolákban és önképzéssel végezte. 1976-tól 1986-ig résztvett a Mártélyi Alkotó Táborban és Szabadiskolán.

A Szigetköz festőjének vallja magát.

1996-tól 2002-ig a Mosonmagyaróvári Alkotók Közösségének a művészeti vezetője. 2003-ban alapítója az Art Flexum Művészeti Társaságban, amelynek 2007-ig titkára és az Art Flexum Nemzetközi Művésztelep művészeti vezetője volt. „Kibomlás” címü köztéri szobra Mosonmagyaróváron, a Kulturális Központ parkjában található.

Állandó kiállítása: Dunasziget, Műterem-Galéria

"Ahogyan az idő előrehaladt, Varga György művészete úgy vált tudatosabbá.

A szép tájat és a némelykori (ugyancsak évekre visszanyúló) figuralitást az életműben fölváltotta egy, szigorúan csak a festőiességre törekvő, a személyiség és a történelem drámáját absztrakt léttérképekké emelő szemlélet.

A művész most már a láthatón túlit, gyakran a Bibliához, és valamely mítoszhoz visszanyúló terrénumot is mozgatja." – írja alkotásairól Szakolczay Lajos művészkritikus.

Galéria